0
Persoonlijk

Objectief: nog (maar) -2 kg vakantiepret!

De vakantie pret kilo’s zijn vaak de langst klevende vakantie souvenirs die je er in de weken erna nog aan herinneren dat de vakantie toch oh zo lekker was!

orange-juice-569064_1920

Heb je deel 1 gemist van 17 augustus?
Dan kun je dat hier even gauw terug lezen 😉

Ik ben in de vakantie 3 kilootjes aangekomen. Helaas (NOT :-)) heb ik vanmorgen 1 september, precies 2 weekjes + 1 dag later, afscheid genomen van mijn eerste vakantie kilo . Ik  zit nu dus op 63,5 kg) en zoals beloofd..een kleine update.

Week 1

De eerste week na de vakantie lag mijn binnenste compleet overhoop. Ik denk een soort ontwenningsperiode. Ik vond het best even moeilijk te remmen met eten, want ik zat nog in  wat ik noem mijn “prop” patroon. De overgang vond ik lastig en al helemaal met de jetlag…ik had honger op de gekste tijden.

Mijn lichaam was ook niet blij met mijn opeens veranderde eet gedrag en verzette zich door even chagrijnig te gaan liggen doen met als gevolg dat ik alleen maar aankwam..

Ik heb deze eerste week echt een super opgeblazen gevoel gehad maar met behulp van een kuurtje Drakenfruit (ook wel Pitaya) + ananas smoothies  was ik er binnen no time vanaf.

osha-key-85180 (1).jpgDrakenfruit is namelijk niet alléén caloriearm en gezond, maar werkt ook nog eens stimulerend voor de spijsvertering en bovendien werkt het fruit licht laxerend. Dit komt door de zwarte zaadjes in het vruchtvlees.

Dat kon ik dus wel even gebruiken en ‘s-morgens of in de namiddag (voor het avondeten in ieder geval) maakte ik een lekkere smoothie van een halve drakenfruit gemixed met wat ananas.

Je vindt drakenfruit in 2 soorten, één met rose, de andere met wit vruchtvlees. Ze hebben ongeveer dezelfde smaak maar de rose heeft echt zo’n gezellig flashy kleurtje, dat je smoothie er meteen geweldig Barbiehip uit laat zien 😉 !

Dit waren verder de gewoontes die ik weer op pakte:


Screen Shot 2017-09-01 at 8.53.43 AM


• Water dronk ik zelfs méér dan 1,5 liter (ik woon in Maleisië waar de temperatuur dagelijks 30 graden is dus veel drinken is dan wel makkelijker denk ik )

• Met 1,5 liter fles zelfgemaakte groene ijs thee deed ik 2 dagen.

• Het snaaien en zetmeelhoudende voedingsmiddelen naar binnen werken heb ik geminderd, maar kon het nog even niet helemáál laten hoor. Eigenlijk geeft dat ook niet, gewoon minderen vond ik ook al prima, want mijn motiveer motto is: goed werk heeft tijd nodig!  😉

• En de beweging?  Ik ben maar één keer in de sportzaal geweest..(cardio (step) en wat fitness oefeningen, maar eigenlijk zonder echt veel enthousiasme en wilskracht.

Week 2

Sinds afgelopen maandag gaat de wijzer op de weegschaal weer naar beneden, fijn, maar het lekkerste vond ik toch wel dat dat opgeblazen gevoel was verdwenen!

Dat motiveert zo enorm dat ik zelfs weer enorm veel zin krijg in sporten. Halleluja!  Wat bij mij dan wel weer vaak gepaard gaat met een onbedwingbare zin in winkelen! haha

Aan beide geef ik dus lekker toe! 😉

Bedankt voor het lezen en op naar de volgende -1 kilo update!  😉

Hoe pak jij je vakantie kilootjes aan?

Maargy (1)

You Might Also Like...

24 Comments

 • Reply
  mamaishblog
  5 september, 2017 at 20:40

  De extra kilo’s zijn vervelend. Maar zelf ben ik iets minder fruit gaan eten (vanwege suiker) en meer groente en ik merk wel verschil.Yeah!

  • Reply
   Maargy | M
   12 september, 2017 at 11:51

   You go girl! 🙂

 • Reply
  Mariëlle Meray
  5 september, 2017 at 18:44

  wat goed! dat je weer lekker bezig bent. Ik zou je willen aanraden om niet de kg’s maar de centimeter te gebruiken als motivator 😉 werkt straks ook goed als je wel vlakbij je streef gewicht zit. Zet hem op meid!

  • Reply
   Maargy | M
   12 september, 2017 at 11:50

   Dank je Mariëlle!

 • Reply
  Liset
  5 september, 2017 at 14:22

  Vervelend dat je drie kilo’s erbij hebt gekregen in de vakantie. Maar goed dat je het weer oppakt. Lekker gezonde keuzes maken!

  • Reply
   Maargy | M
   5 september, 2017 at 16:57

   Ja dat probeer ik met volle moed! haha

 • Reply
  Judith
  3 september, 2017 at 21:19

  Je ziet drakenfruit zo weinig, maar super lekker idd. Ik ga wat vaker groene thee maken, werkt goed duidelijk!

 • Reply
  hippiemeisje
  3 september, 2017 at 17:25

  Drakenfruit ken ik eerlijk gezegd niet, moet ik eens opzoeken. Bedankt: zo leer ik altijd bij. Verder ben ik iemand die door ziekte zwaarlijvig is, iets hormonaals…. NU ik lees van dat boord en pasta weglaten enzo. Je kan misschien eens kijken naar de recepten van Pascale Naessens: Lekker, gezond en past in je huidige voedingsrichtlijnen! Je hebt nog steeds het idee om op vakantie te zijn, zo lekker dat het is en het past er helemaal in. Geen dieet, een levensstijl en ik pas die al meer al een jaar toe!

 • Reply
  Lotte
  3 september, 2017 at 15:14

  Super knap dat je al 1 kilo kwijt bent! ik heb de discipline er nog niet voor gevonden sinds de vakantie haha.

 • Reply
  Tessa
  3 september, 2017 at 12:14

  Jaaaa, drakenfuit! Heerlijk en die kleur is prachtig! Ik ben ook weer begonnen met meer water drinken. Dat valt me in NL toch zwaarder dan toen in Azië hoor! Hou vol en je vakantiekilootjes zijn zo weer verdwenen. Dat lukt je best!

  • Reply
   Maargy | M
   5 september, 2017 at 17:20

   Grappig dat jij dat ook had, dat je in Azië meer drinkt!.Ik loop de hele dag uit een fles water te lurken..zoals iedereen eigenlijk hier. Maar da’s prima natuurlijk 😉

 • Reply
  mamasliefste
  3 september, 2017 at 01:03

  Ik heb nog nooit Drakenfruit zelf in een smootie gebruikt. Ik ga het zeker eens proberen

 • Reply
  Manon
  2 september, 2017 at 23:23

  Ik eet eigenlijk gewoon hoe ik altijd eet ook op vakantie. Ik eet gezond en als ik keer wat lekkers wil pak ik dat gewoon. Gelukkig heb ik niet echt aanleg om dik te worden

  • Reply
   Maargy | M
   5 september, 2017 at 17:22

   Wauw bofkont! Heerlijk lijkt me dat 🙂 liefs x

 • Reply
  Ana Rita
  2 september, 2017 at 22:32

  Wat fijn dat die Drakenfruit smoothie je geholpen heeft! Ik vind Drakenfruit er altijd zo lekker uitzien maar t valt altijd tegen wanneer ik het proef haha. Aankomen vind ik inderdaad het grootste nadeel van de zomer, veel mensen hebben juist in de winter honger maar mijn lichaam verlangt in de zomer altijd naar chocola en ijs.. Dat was dit jaar helaas niet anders, maar ik ben gelukkig ook niet aangekomen want ik sport nu wel en vroeger deed ik dat niet. Maar ik moet wel echt minder gaan snoepen nu.. Heel veel succes met je laatste kilo, je kunt het! 🙂

  • Reply
   Maargy | M
   5 september, 2017 at 17:26

   Hartstikke bedankt Ana! En drakenfruit heeft inderdaad op zich niet zo heel veel smaak daarom meng ik het maar met ananas haha ook gezond denk ik dan 😉 En in beweging blijven is volgens mij echt de sleutel tot het niet aankomen tijdens je vakantie! ..een goede doelstelling voor volgend jaar 🙂 groetjes x

 • Reply
  Lonneke Rempt
  2 september, 2017 at 22:21

  Ik ben juist bezig om aan te komen want een heel ander verhaal is natuurlijk. Goed dat je wel op een gezonde manier je doelt probeert te bereiken.

  • Reply
   Maargy | M
   5 september, 2017 at 17:31

   Ja dat geeft me een goed gevoel, voor jou inderdaad een ander verhaal, maar ik denk zeker zo moeilijk, succes jij ook he!

 • Reply
  lienvoets
  2 september, 2017 at 20:46

  Oooh hier ook helaas 3 vakantiekilo’s die er niet meteen af geraken. Voorlopig blijft de wijzer hier nog koppog staan 🤔😊

 • Reply
  ekebrouwer
  1 september, 2017 at 22:58

  Heel slecht, maar ik heb dus echt nog nooit een serieuze dieetpoging gedaan die langer duurde dan een week. Dat is ook wel te zien, haha. Ik vind het altijd stoer als mensen wel doorzettingsvermogen en wilskracht hebben, dus ga door!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  1 september, 2017 at 18:39

  Ik ben niet aangekomen of zo, maar supergoed dat jij je kilo’s weet af te schudden!

 • Reply
  dyonnex
  1 september, 2017 at 17:14

  Veel water drinken, gezond eten en sporten! Gelukkig heb ik wel ook op vakantie vaak gezond gegeten 😊

 • Reply
  mamasliefste
  1 september, 2017 at 16:50

  Gelukkig ben ik deze vakantie niet zwaarder geworden, Misschien wel omdat we weinig hebben gedronken om dat de alcohol in Denemarken en Zweden erg duur was. Verder probeer ik nu wel nog wat af te vallen en dat doe ik eigenlijk door zoveel mogelijk water te drinken en mijn snaaien te beperken

  • Reply
   Maargy | M
   12 september, 2017 at 11:49

   Dat is dus sinds al die jaren niet veranderd in scandinvie! Moet je alcohol nog steeds in speciale “ALKO” winkels kopen?
   Misschien volgende keer m’n vakantie naar Denemarken boeken? ..haha

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: